Home » Weerbaarheid

Weerbaarheid

Jacoby Kindercoaching geeft training in weerbaarheid. De weerbaarheidstraining wordt gegeven in combinatie met paarden en draait voornamelijk om zelfvertrouwen. Weerbaarheid is een term wat tegenwoordig veel gebruikt wordt, het heeft te maken met opkomen voor jezelf op een passende wijze. Sommige kinderen vinden dit heel lastig en voelen zich daardoor onzeker, buiten gesloten, hebben weinig aansluiting, kunnen hun grenzen niet goed aangeven en misschien wil je kind niet meer naar school of gaat met tegenzin naar school. 

Tijdens de weerbaarheidstraining maak ik gebruik van methodieken uit de rots en water, maar ik doe ook veel met behulp van paarden. Door paarden toe te passen kan je kind al zelfvertrouwen op doen. Lichaamsgerichte ervaringen staat hierbij centraal. Daarnaast gaan we ook op een creatieve manier bezig en maak ik gebruik van oefeningen uit de cognitieve gedragstherapie. Door deze combinatie tijdens de weerbaarheidstraining, mag en kan je verwachten dat;

  • je kind zichzelf beter leert kennen (zoals kwaliteiten en valkuilen);
  • houding (hoe sta je, hoe gebruik je je stem);
  • opkomen voor jezelf (hoe zeg je nee? Wat zijn mijn grenzen?);
  • positief denken (gedachten en gevoelens relativeren)

De training vindt alleen plaats in Den Ham en Wilsum. De bijeenkomsten duren 2 uur en vinden 5 keer plaats. Opgeven kan je hier doen, maar als je eerst meer informatie wil kan dit natuurlijk ook.